Lézergravírozás

Lézergravírozás

Bonyolult grafikától a fotókig szinte bármi gravírozható az anyagra, a lekopás veszélye nélkül
Érintésmentes, gyors, precíz és részletgazdag vágás, gravírozás
Rendkívül kedvező ár-érték arányú megmunkálás, akár egy munkadarabnál is. Alacsony üzemeltetési és karbantartási költség, energiahatékonyság jellemzi

Lézervágás / Lézer gravírozás

Lézergravírozással egyedi, exkluzív ajándékok, dekorációk, díszek hozhatók létre, melyek idő és kopásállóak. A minta beégetését, egy lézercsőből kilépő lézernyaláb végzi, mely egy tükörrendszeren és egy fokuszáló lencsén keresztül vetül az anyagra.
A lézernyaláb egy alacsony szóródású „fénnyaláb” amelyben hatalmas mennyiségű energia koncentrálódik. A megmunkálás során az anyag elpárolog vagy elég, ezzel jól látható, tartós és olvasható felirat, kép, sorszám készíthető szinte bármilyen anyagra.
A lézercső működése közben hő termelődik, ezért fontos a cső megfelelő hűtése, mely jellemzően folyadékhűtés. A munkafolyamat során keletkező füstöt a készülékbe épített elszívó berendezés hatékonyan elvezeti a légtérből, ezért alkalmazható zárt légtérben is. A gép nem igényel különösebb karbantartást, csak a gyártás során keletkezett szennyeződések eltávolítását.
A lézer erősségének változtatása, lehetőséget ad különféle mélységben történő anyagmegmunkálásra, a felületi gravírozástól egészen a vágásig.

Megmunkálható anyagok

A teljesség igénye nélkül: fa, üveg, kő, műanyagok, plexi, gumi, szövet, textil, filc, akril, papír, bőr, eloxált fém stb..

Felhasználási lehetőségek

Fénykép gravírozás, bélyegzőkészítés, fotógravírozás, névjegykártya, ajándék és céges reklámajándék gyártás, filc, fólia és stencil vágás, 3D gravírozás, jelölés, táblák és felíratok készítése, lakásdekoráció, díszítőelem, intarzia stb..

Adj teret kreativitásodnak!

A technológia alkalmas 2d és 3d-s tárgyak elemeinek az elkészítésére, melynek csak a képzeleted szabhat határt. Akár egy egyszerű rétegelt lemezből is csodálatos használati és dísztárgyakat készíthetsz, melyekkel megörvendeztetheted környezeted. Így lézergravírozás nem csak megmunkálási eljárásként, hanem modern művészetként is értelmezhető. Bármi, ami idáig csak egy egyszerű tömegárú volt tárgyi környezetedben, azt most egyedivé teheted, legyen az egy toll, szemüvegtok, poháralátét, névjegykártya, telefontok, vagy bármi más…

Szemléletes meggyőző példa számokkal kis bátorítással

Egy lézergravírozó géppel akár vállalkozást is építhetünk. Szemléletes példánk erre a promóciós célra készített lézergravírozott fa kulcstartónk.
Alapanyagnak jellemzően jó minőségű puha fákat, illetve rétegelt lemezt használunk, általában nyárfát. Egy tábla 3500x2700mm-es tábla körülbelül 12.000Ft, egy 35x45mm-es kulcstartóból tehát 6000db-ot tudunk kivágni, ennek megfelelően a fa alapanyag ára 2,5Ft/db. Számolva a lézergép energiafogyasztásával, amortizációjával egy kulcstartó becsült alapanyagköltsége 7-10Ft. A kulcstartó karika további 10-30Ft-os költséget jelenthet. Jelen példa is mutatja, hogy a technológia alacsony befektetési költség mellett is rentábilis. A termék azonban önmagát csak ritkán adja el, ezért fontos a megfelelő marketing, promóciós háttér és értékesítési fórum.